Posted by admin on Listopad - 15 - 2020 | Możliwość komentowania Autorka romansów została wyłączona

Dokonując zakupów w kolosalnym supermarkecie, co praktycznie jest potrzebnym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie szeroki asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości idealne dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają owocny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa wielokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa pospolitego, pszennego albo żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Harlekiny

Comments are closed.